

تفکیک ناپذیری منظر آسمان و زمین از یکدیگر
در منظر آسمان سوئد، فراتر از ابرهای معمول، ابرهایی با برق درخشان آبی رنگ نيز ديده می شوند كه در شب می تابند. اين ابرهای مرتفع باز هم نور آفتاب را منعکس می کنند.
در منظر آسمان سوئد، فراتر از ابرهای معمول، ابرهایی با برق درخشان آبی رنگ نيز ديده می شوند كه در شب می تابند. اين ابرهای مرتفع باز هم نور آفتاب را منعکس می کنند.
یکی از روش های معماری منظر برای تاکید بر محور، مسیر و ایجاد حس حرکت در فضا، نظام کاشت ردیفی درختان مخروطی شکل حول محور اصلی است.
در طراحی منظر توجه به عملکرد گیاهان و انتخاب نوع و محل کاشت با توجه به ویژگی های هر گونه گیاهی در طرح کاشت حائز اهمیت است.
انتخاب مناسب نوع و نحوه ترکیب و چیدمان گیاهان در طرح کاشت منجر به ایجاد منظری شاخص در فصول مختلف می شود.
طرح کاشت مناسب می تواند به عنوان فضای سبز مطلوب، مانع بصری و عایق صوتی، مانعی برای ورود آلودگی های دیداری و شنیداری خیابان به پارک باشد.
جای گذاری نامناسب گونه گیاهی، عدم توجه به تناسبات و رعایت نکردن فاصله کاشت با لبه، باعث پوشش پس زمینه گیاه و کاهش عرض مسیر عبوری شده است.
بی توجهی به خانه های کوچک حیاط دار در بافت فرسوده ابهر موجب از بین رفتن امنیت خانه های قدیمی و کوچ اجباری ساکنین این حیاط های مدفون شده است.
جانمایی مسیر در پارک ها باید به گونه ای باشد که دسترسی را تسهیل کند و منجر به ایجاد مسیری جدید و تخریب پارک توسط مخاطبین نشود.
کاشت مناسب پیچ گلیسین در کنار درخت سرو، از طرفی موجب اتکای گلیسین به سرو جهت رشد و بالا رفتن شده و از سوی دیگر، تنه لخت درخت با شاخ و برگ پیچ پوشیده شده است.
کوهستان از کهن ترین عناصر طبیعی است که در گذر زمان ثابت وپابرجاست. کوه الوند زبان مشترک میان اساطیر و مردمان کنونی آن است.
استفاده از رز رونده در کنار ستون های آلاچیق باعث ایجاد زیبایی بصری شده است که نمونه ای مناسب از تلفیق فضای سبز با مصالح و سازه است.
تکرار و تغییر منطقی و همچنین ساده در شکل، رنگ و اندازه عناصر منظر سازو پوشش گیاهی سبب وحدت وهماهنگی عناصر و هویت و جهت دهی به فضا می شود.
در کاشت توده ای می بایست درختان دارای شاخ و برگ نامنظم بوده تا با کاشت نامنظم و توده ای در کنار دیگر درختان گونه ی خود، یک کل واحد را تشکیل دهند.
رعایت فواصل کاشت درختان، از اصول مهم طراحی منظر است. در طراحی کاشت پارک ملت قزوین، فاصله درختان متناسب با قطر تاج درخت، میان آنها ایجاد نشده است.
کاشت تک درخت در حاشیه باغچه، نه تنها بر مفهوم خاصی تاکید ندارد، بلکه با کهن الگوی کاشت ردیفی درختان در محور باغ ایرانی نیز در تضاد است.
توجه به سهولت دسترسی به یک فضای عملکردی و انتخاب پوشش گیاهی با در نظر گرفتن عملکرد و البته میزان تردد در آن فضا یکی دیگر از نکات مهم در طراحی کاشت منظر است.
جانمایی و کاشت نامناسب درختچه های سرو، موجب از بین رفتن پرسپکتیو زیبا در یکی از محورهای کاخ گلستان شده است.
یکی از نکات مهم برای کاشت گیاهان در منظر، توجه به عرض باغچه است و عرض کم باغچه می تواند مشکلاتی را برای رشد گیاهان موجود در آن به وجود آورد.
در طرح کاشت رفوژ میانه بلوارها باید از کاشت گیاهان مثمر جلوگیری کرد زیرا موجب جذب افراد مخصوصاً کودکان شده و این مسئله خطر آفرین است.
درخت سنجد با پوستی تیره، در بین سایر گیاهان منطقه کوهستانی الوند از ویژگیهای برجسته ای برخوردار است که به عنوان نشانه هویتی و شاخصه بارز همدان عمل می کند.
در بوستان مادر شهر محمدیه تکرار طرح کاشت در مسیر باعث ایجاد ریتم و تعادل شده و کاشت درخت خزان پذیر و همیشه سبز در کنار هم باعث حفظ جلوه در فصول مختلف می شود
فاصله کاشت یک عامل برای رسیدن هر درختی به حداکثر رشد خود است. وقتی فاصله کاشت رعایت نشود، نزدیک بودن درختان به هم باعث نازک شدن تنه آنها می گردد.
در دژ عامر، کرت بندی و هندسه بندی باغچه ها قابل مشاهده است و می توان با این تکنیک در طراحی امروزه در زمینهای بزرگ به سبزینگی موجود نظم داد.
عدم استفاده از درخت سایه انداز و کاشت درخت سرو در تمامی باغچه، موجب شده که نیاز فضا جهت سایه اندازی برای افرادی که از نیمکت استفاده می کنند، تامین نشود.
انتشار متن مطالب «معمار منظر» در نشریات کاغذی یا رسانههای دیجیتال، بدون کسب اجازه از مدیر سایت ممنوع است.